Mens jeg venter på Nepal og Goyko om 5 dage snegler tiden sig afsted. Hvad skal jeg slå ventetiden ihjel med ? … at slå tiden ihjel er et misvisende begreb… måske handler det mere om at være tilstede i nu’et. Men det er altså svært denne gang – At skulle være på farten i 23 dage kræver lidt mentalt arbejde for mig. Kan jeg undvære manden min, og min trofaste hund ? Hvordan er rejseselskabet ? Mon det kunne være rart med konversationskort, som jeg kan trække frem 😖😖🤔 ! Hvor skal vi mødes i Kastrup lufthavn? Hvordan i tehusene ? Jeg ser endnu engang på kortet over ruten, mens jeg fraværende trykker på nadakuglerne i ørene 😄 De skulle hjælpe mod uro .

Jeg løber og traver. Lounges og andet der strammer lidt op på bentøjet. Jeg har sågar meldt mig ind i fitnessklubben. Det er nok lidt for sent, til stærke lår og core. Vejrudsigten chekkes: Kathmandu ca. 25 grader. Namaste 2 grader om dagen og – 12 grader om natten. Det bliver både short og uldne underbukser & sandaler og sokker.

10 kilo må rygsækken veje, hvis den skal lastes på en lille bitte flyvemaskine, der flyver fra Kathmandu til Lukla. Jeg vejer rygsækken. 9 kilo og jeg er ikke færdig med at pakke til sommer og vinter 😔😖😖 Rygsækken pakkes om og om. Indholdet er kasseret, revideret, suppleret, utallige gange. Og hvad med personlig hygiejne. Belært fra tidligere skal jeg have tørshampoe, toiletpapir og håndsprit med 😄😖 Der er ikke meget varmt vand til lange brusebade, toiletforhold er primitive og toiletpapir bruges mest af turister.

23. Okt: Afrejse fra København mod Kathmandu
24. Okt: Ankomst Kathmandu, gåtur i den gamle bydel
25. Okt: Med bjergfly til Lukla og vandring til Monjo, 2.815 meter

26. Okt: Mod Sherpaernes hovedstad Namche Bazar, 3.400 meter

27. Okt: Hviledag i Namche Bazar

28. Okt: Klosterlandsbyen Thame 3.800 meter, vejen til Nangpa La

29. Okt: Via Hillary hospitalet i Kunde til Kumjung 3.791 meter
30. Okt: Ind i Gokyo-dalen. Via Mong La til Dole 4.040 meter
31. Okt: Macchermo sæteren 4.410 meter

01. Nov: Gletchersøer og Gokyo, 4.790 meter
02. Nov: Panoramatoppen Gokyo Ri 5.483 meter
03. Nov: Langs Ngozumpa til Dragnang Kharka, 4.690 meter
04. Nov: Cho La passet (Chhugyuma La), 5.420 meter. Dzonglha

05. Nov: Lobuche, 4.950 meter
06. Nov: Panoramatoppen Kala Pattar, 5.635 meter
07. Nov: Everest Base Camp, Isfaldet og Khumbugletcheren
08. Nov: Nonneklosteret Devoche og Tengpoche 3.767 meter

09. Nov: Tengpoche, 3.867 meter og Namche Bazar
10. Nov: Lukla 2.835 meter
11. Nov: Fly tilbage fra Everest – Kathmandu
12. Nov: Kathmandu, byrundtur
13. Nov: Fridag i Kathmandu
14. Nov: Afrejse fra Kathmandu og ankomst til København

Mine dage her op til afrejsen er præget at manglende overskud til Gospel og veninder. Det giver dårlig samvittighed overfor dem og mit arbejde. Min hjerne er delt i 3 dele. . Det ene del arbejder med rehabilitering, innovation og andet på arbejdet. Den anden halvdel er i planlægningsAfdelingen vedr. Turen, og sidste tredjedel er koncentreret omkring at være i min hule med dagligdags gøremål. Så undskyld til veninder og venner ❤️

Alt roder på stuegulvet: Vandrestøvler, bøger, tegnegrej, klipklapper – de sidste ting der skal pakkes ned.

Min mentaliseringsevne er ikke høj lige nu. Jeg føler det udfordrende med 3 uger. Tænk hvis flyveren falder ned, at der sker mig noget.

Godt Alt mit guld og manden min har været hjemme nogle dage i efterårsferien. Vi svælger i lækkert mad, gode vine & gode snakke og jeg bliver lidt mere modig igen.

Næste spørgsmål rejser sig : Gad vide hvilke støvler skal jeg tage med ? Sværvægterne eller de lette ? Jeg ringer til rejselederen. Meldingen er klar: Tunge støvler 🤔 Vi skal vade i sne og hen over en gletcher til toppen af Kala Pattar. Der er ikke plads til en skobutik i rygsækken.

På tirsdag er sidste sikre dag med netadgang, wifi og god mobildækning.