Egentlig startede min blog om at rejse alene uden mand… men ved nærmere eftertanke og og samling af iagttagelser gennem de senere år, slår det mig, at kvinder også har mange parallelle liv.

Oftest har kvinder et fælles liv med deres mand, som jo kunne bestå af børn, drift, en fælles hobby, ferier og traditioner. Men det er tankevækkende at de fleste kvinder har deres helt eget liv, som leves i selskab med sig selv eller sammen med veninder og i interessefællesskaber.

En af mine veninder har et liv sammen med hendes mand omkring antikviteter og loppemarkeder. Ved siden af har hun en rigdom at veninder, filtning, have og madlavning.

En anden veninde har mad, rejser og vin sammen med hendes mand, men i hendes eget liv lever der en fantastisk karriere, bestyrelsesposter, håndarbejde, have og bøger…

og hvis jeg forfalder til at sammenligne kvinder og mænds liv, ser jeg ikke det samme mønster. Jeg kunne forledes til at tro at kvinder har brug for en stor mangfoldig og variation i deres liv… i erkendelsen af at 1 menneske ikke kan opfylde alle de behov en kvinde har. Alle kvindefælleskaber har forskellige betydninger og dybder.

Mænd har måske typisk arbejde, 1-2 hobbies og dermed 1 -2 interessefællesskaber med mænd.