Måned: juni 2017

En nødvendighed at rejse alene ?

Jeg har fået mange tilbagemeldinger fra andre kvinder, undervejs i dette projekt. Både danske, britiske og græske kvinder. Og det har været nogle interessante samtaler. Temaerne på tværs Af nationaliteter er bekymringen for at føle sig alene. Men spørgsmålet er hvad begrebet dækker… ensomhed ?

Jeg tror mange kvinder gennemløber de samme behov for at “hakke af” opleve, sanse, udfordres.,, måske med sammenfald i livscyklus .

Jeg tror Dog ikke det er nødvendigt at rejse alene.

Spørgsmålet er hvordan du får dit liv levet og være tilfreds med det liv du lever. Og give dig selv tilpas med forstyrrelser.

For mig er det vigtigt at finde mine styrker og svagheder i livet og udfordre disse.

Jeg har stadig et mentalt selvbillede som en 40 – årig,  hvilket betyder at jeg nogle gange får mig sat i fysiske udfordringer som min krop absolut ikke formår.

Et eksempel kunne være at løbe 7 dage om ugen. Det kan jeg ikke. JEG HAR PRØVET 😀😀 Max 3 dage om ugen og helst ikke mere end 5 kilometer pr. Gang.

Et andet eksempel: At sove i telt midt på et bjerg i minusgrader. Jeg er blevet for gammel.

Men jeg stræber stadig efter at tage 3 uger til Everest Basecamp i Nepal.  Overnatte i tehuse og have sherpaer der kan bære min bagage.

Indlæg

Summasumarum

Nu er det 8. Dag og hjemrejsedag. Der har været rigtig mange gode oplevelser, timer og refleksioner undervejs. Også en opdagelse af sig selv.

Jeg fandt ud af at kunne være alene, uden at gå helt i stykker. Når jeg havde brug for samtale eller smalltalk opsøgte jeg det og ellers nød jeg bare tavsheden.

Det kan sagtens lade sig gøre at rejse alene. Man skal bare indstille sig på at der også er timer hvor man tænker “Lad mig nu komme hjem igen” eller ” Jeg gør det aldrig mere” .

Jeg vil rejse alene igen. Ikke i år, men næste år igen – fordi JEG KAN ❤️

Indlæg

It turned out to be a nice day.

Jeg kravler ud af sengen. Ingen løbetur Idag. Gad vide om havet vil gøre noget godt for mine lægmuskler. Det kan mærkes at tage en nedstigning fra 1250 oh. og 18 km lang.

Det blæser kraftigt og bølgerne slår hidsigt ind mod stranden. Jeg går forsigtig ud og lader mig synke ned i vandet. 500 meter blev det til. Det hjalp lidt.

Men jeg har ikke flere penge… Jeg trasker rundt og mine ben er ømme igen. – Fundet !

Bussædet med den velkendte plys tager beredvilligt imod min ømme krop fra igår.

Jeg tager med KTEL til Rythimon. Bussen går 1 gang i timen. Jeg gider ikke gå Idag ..og er rastløs. 😳😳Jeg var for træt igår til at lave en plan for Idag. Så jeg må lade dagen blive lidt “Dagen skal bare gå”

 

Indlæg

En købt udflugt – A piece of cake

Det var da ret nemt – at købe en udflugt til Samariakløften over mobiltelefonen. Jeg var dog alligevel nødt til at chekke opsamlingsstedet aftenen før – Bare for en sikkerheds skyld.

Op kl 05 dansk tid og hjemme 14 timer efter.. Her var det lige meget om man var alene afsted eller et par.

Den 14 kilometer lange tur gennem Europas længste kløft viste ingen hensyn til nogen deltagere.

Ingen havde overskud til at tale på grund af varme og uvejsomt terræn og alle 30 deltagere gik i deres egen vandrerytme. Min er hurtig og koncentreret.

Jeg får hurtigt erfaringen fra bestigningen af  et bjerg ind i kroppen igen. Benene og mine fødder og øjne arbejder for mig.

Dog burde jeg have chekket om mine vandrestøvler der har båret mig til toppen af Toubkal i Marokko, stadig passede mig. Mine fødder er åbenbart vokset et skonummer på 2 år.

Indlæg

Verden forandrer sig, også i Chania

Min hukommelse har i 15 år båret rundt på en erindring om et autentisk chania. Efter 6 kilometers ørkesløs vandring i den gamle bydel ligger jeg nu på stranden, som alle andre solen og finder ro i lyden fra bølgerne og være iagttageren til den lokale befolknings liv på stranden.

Indlæg

At vente

Lige om lidt rejser jeg afsted. Det har været nogle underlige dage. Fyldt med rastløshed og tvivl om beslutningen. Det har været svært at fastholde mine løbeture og gåture med Karla.
Interessant at opdage hvor lidt jeg egentlig har styr på billetter og valuta. Det har jeg jo folk til😀. Min mand plejer jo at gøre alle disse ting. Så måske er det følelsen af amputation jeg har lige nu, fordi vi plejer at rejse sammen.

At chekke ind i en lufthavn -alene – Hmmmm 😳😳 Hvorfor virker reservationsnummeret ikke. Jeg kan mærke pulsen stiger, hjertet banker og mine hænder bliver fugtigt. Jeg kaster et blik rundt i afgangshallen..,, En lille ældre lufthavnsmedarbejder griber mig og min panik. Vupti 😀😀 1 stk billet og rygsækken er også chekket ind.

Jeg cirkler rundt i afgangsområder… skal jeg købe endnu en bog … ?

 

 

Indlæg

At rejse alene – en ny udfordring

Rygsækken står på gulvet i stuen; Den rummer 90 liter, er sort og skrammet og bærer præg af unge menneskers rejser rundt i hele verden. Nu er det min tur. Jeg skal afsted i morgen ved middagstid. Med rygsækken på ryggen, afsted med bussen til lufthavnen – 2 timer før flyafgang.

Sidste gang jeg rejste alene, var for 35 år siden. Nu skriver vi 2017: 2 ægtemænd senere og 3 voksne børn, og 4 år fra efterlønsbeviset. Og undervejs har jeg rejst i et utal af lande på mange kontinenter, sammen med min nuværende mand. Han er fantastisk at rejse sammen med – min mand – En livsnyder, der elsker gode hoteller,  lækker mad, vin og oplevelser .

Rejsen alene i 2017 har været længe undervejs – i mine tanker. Denne rejse er en træningsrejse – En udforskning af mine evner som alenerejsende – kan jeg overhovedet rejse alene; Kan jeg få tiden til at gå godt eller vil jeg røvkede mig og få medlidenhed med mig selv – alene på stranden, hotelværelset og på restaurenterne. Hvordan vil det være at opleve naturen – alene; Uden at have nogen at dele det med…

Hvorfor så gøre det – Jeg er NØDT til det. Det kan ikke passe at en veluddannet kvinde, sidst i 50èrne ikke kan rejse alene:

Gode råd er dyre. Hvem har erfaringer med at rejse alene ? “Vent nu lidt” Der er jo Mette Ullersted.

Det kostede mig 500 kr i coaching hos Mette Ullersted, at gå fra at spise en hel elefant og tage til Mount Everest i Nepal i 3 uger og istedet lande på at spise en snabel og tage til en europæisk ø i 7 dage -Alene 😀

Indlæg

Hvorfor en blog om kvinder, alder & rejser ?

  1. Der er mange blogs om kvinder og skrevet af kvinder .

    Min blog er for kvinder der gerne vil udforske at rejse alene eller sammen med en veninde  😄

    Min blog er om kvinders levede liv, på vej til at blive ældre og turde rejse alene, selv om jeg er ualmindeligt godt gift og har 3 fantastiske voksne sønner.

Jeg er kvinde og optaget af hvordan livet bliver brugt bedst muligt, når man har rundet 5,8 skarpe hjørner og er på vej mod de 60 år, men langt fra føler sig færdig.

Så denne Blog er for dig der også har rundet mange hjørner; Med eller uden børn; Med eller uden mand; men bare er optaget af hvordan livet & hverdagen skal bruges.

Bland dig gerne og kommenter mine indlæg. Og så må du selvfølgelig også godt være yngre for at følge med.

 

 

 

Indlæg